Personal trainer tuloksellisen treenaamisen apuna

Jos etsit itsellesi personal traineria Hämeenlinnasta tai muulta tietyltä alueelta, panosta valintaan, jos haluat oikeasti tuloksia. Lihasmassaa tai voimatasoja kasvattavalle kuka tahansa personal trainer ei sovi, sillä jokainen PT toimii omilla erikoistumisalueillaan.

Personal trainerin kanssa voit viedä oman treenaamisesi täysin uusille leveleille ja saavuttaa parempia tuloksia kuin omatoimisella tekemisellä.

Personal Trainer Hämeenlinna

Personal trainerin kanssa tutkitusti tuloksiin

Eräässä tutkimuksessa todettiin lihasvoiman kasvavan personal trainerin ohjaamana enemmän kuin omatoimisesti treenatessa. Samassa tutkimuksessa myös lihasmassan määrä kasvoi personal trainerin kanssa treenanneilla enemmän kuin verrokkiryhmällä.
Tutkimukseen osallistuneet treenasivat 3 kertaa viikossa 12 viikon ajan näyttöön perustuvilla metodeilla ammattitaitoisen PT:n ohjaamana.
Samanlaisia tuloksia on saatu myös toisessa tutkimuksessa, joka kesti niinikään 12 viikkoa.

Treenaaminen personal trainerin kanssa on tehokkaampaa kuin yksin

Ihmisellä on taipumus hakeutua miellyttävien asioiden pariin. Omalla mukavuusalueella oleminen kuuluu tähän inhimilliseen perusominaisuuteen ja siten esimerkiksi treenaamisessa voi olla vaikeaa viedä itseään riittävästi yli mukavuusrajojen. Vaikka tietäisi, että pystyisi treenaamaan kovemminkin, saattaa silti asettaa oman riman liian matalalle, jolloin treenistä ei saa yhtä suurta hyötyä kuin hieman kovemmilla panoksilla toteutettuna.

Personal trainerin kanssa treenatessa treenitehot määrittelee yleensä PT, ei treenaajan oma mieli. Personal trainer vaatii tekemään vähän enemmän, vähän kovempaa, ja treenaaja tekee työtä käskettyä. Toisen käskyttäessä on helpompi antaa itsestään asteen verran enemmän. Treenaaja saattaa myös tehdä sellaisiakin asioita, joihin ei olisi uskonut pystyvänsä, joita ei ennen ole kokeillut tai joita hän ei itse olisi tullut edes ajatelleeksi.

Personal trainer on ammattilainen, joka tietää, mitä käskee toista tekemään. Treenaaja voi turvallisesti luottaa PT:n ammattitaitoon ja haastaa itseään. Esimerkiksi kyykyssä on helpompi latoa tavallista enemmän kuormaa tankoon kun tietää toisen varmistavan ja auttavan tarvittaessa ylös.

Omatoimisen treenaamisen yhtenä sudenkuoppana voi olla myös suunnitelman puute, jolloin treenataan vähän sitä ja tätä ilman selkeää ohjelmointia. Tämä on ok, jos tavoitteena ei ole niinkään tuloksellisuus vaan treenaamisen mielekkyys. Mutta heti, jos treenaamisesta haluaa oikeasti myös tuloksia, ohjelmointi on tarpeen. Personal trainer laatii tulokselliset ohjelmat, joita noudatetaan sekä omatoimisissa että ohjatuissa treeneissä tulosten saavuttamiseksi.

Valitse personal trainer omien tavoitteidesi mukaan

Personal trainerin valinnassa ei kannata pitää kiirettä, vaan eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla omiin tavoitteisiin peilaten.

Jos haluat lisää lihasmassaa tai kasvattaa voimatasoja, valitse PT, jolta löytyy erityisesti osaamista tähän. Jos taas tavoitteenasi on lisätä liikuntaa elämääsi, personal trainerin mentaalivalmennusosaaminen sekä monipuolinen lajiosaaminen on tärkeämpää kuin oikeaoppisen kuntosaliharjoittelun ohjelmoinnin osaaminen.

Muista myös, ettei pelkkä personal trainerin koulutustausta kerro kaikkea hänen ammattitaidostaan. Ammattitaito karttuu pitkälti myös kokemuksen myötä, ja koska jokainen on yksilö, valmentajan tulee osata myös soveltaa ja sen oppii vain käytännön kokemusten avulla.

Samankaltaiset artikkelit