Haluaisitko tehokkaat WordPress-kotisivut?

Mistä saan hankittua oikeasti laadukkaat WordPress-kotisivut itselleni, yritykselleni tai yhdistykselleni? Tätä kysymystä moni yrittäjä miettii, ja varsinkin aloitteleville yrittäjillä kysymys on yleensä hyvin tärkeä.

Nykyään lähes jokaisen yrityksen täytyy löytyä ainakin jotenkin netistä. Suurin osa ihmisistä hakee verkosta tietoa yrityksistä, ennen ostopäätöksen tekemistä tai yhteydenottoa. Jos yrityksellä ei ole lainkaan omia nettisivuja, moni potentiaalinen asiakas alkaa nopeasti miettiä, onko koko yritystä edes olemassa. Ongelma vain korostuu, jos yrityksen kaikilla kilpailijoilla on laadukkaat ja kiinnostavat kotisivut.

Erilaisia yrityksellekin sopivia verkkosivuvaihtoehtoja on paljon, mutta hyvin monet yritykset valitsevat WordPress-kotisivut. WordPress on maailman suosituin nettisivujen julkaisualusta, jota päivitetään jatkuvasti ja jolle on tarjolla valtavasti erilaisia teemoja ja lisäosia. WordPress on myös varsin helppokäyttöinen, joten esimerkiksi pienyrittäjien on mahdollista opetella käyttämään järjestelmää itsekin.

Miten valitset WordPress-kotisivujen tekijän?

Kun yrittäjä on päättänyt, että haluaa kotisivunsa tehtävän WordPressillä, seuraavaksi on aika löytää verkkosivuille sopiva tekijä.

Valitettavasti tämä ei aina ole helppo valinta, sillä verkkosivuja tekeviä yrityksiä on paljon. Verkkosivutoteuttajien koko vaihtelee yhden ihmisen toiminimistä suuriin monialaisiin yrityksiin, joille nettisivujen toteutus on vain pieni osa palveluvalikoimaa. Siksi sivujen tekijän valinta voi vaikuttaa huomattavasti niin projektin hintatasoon, sivuston ulkonäköön kuin teknisen toteutuksen laatuunkin. Myös se, kuinka henkilökohtaista ja nopeaa palvelua asiakas saa voi vaihdella suuresti eri toimijoiden välillä.

Siksi valitessasi WordPress-kotisivujesi tekijää, huomioi valinnassa ainakin seuraavat asiat:

Valitse tekijä, jonka työnäytteistä pidät

Verkkosivujen suunnittelijoilla on usein hieman oma tyylinsä, joka näkyy heidän tekemissään sivuissa. Vaikka osaava suunnittelija toki pystyy luomaan hyvin monenlaisia sivustoja tarkasti asiakkaan toiveiden mukaan, näkyy tekijän taito ja tyyli sivustossa aina jossain määrin.

Tutustu siis huolella tekijän työnäytteisiin. Jos verkkosivujen suunnittelijan referensseissä on paljon sivustoja, joiden ulkoasusta pidät, voi tekijä olla hyvä valinta sinunkin kotisivuillesi. Jutellessasi tekijän kanssa voit myös helposti havainnollistaa millaisen sivuston haluat, osoittamalla referensseistä hänelle mieleisesi.

Se ei haittaa, vaikka tekijän työnäytteistä ei löytyisi oman alasi sivustoja. Jos esimerkiksi tekijän referensseistä löytyy upea sivusto yritykselle, joka tekee kiinteistönvälitystä Espoossa, mutta oma yrityksesi tekee yrityskonsultointia Tampereella, voi kyseisen sivuston tyylistä silti ottaa ideoita myös omaan sivustoosi.

Etsi WordPress-kotisivuille tekijä, jonka hintataso on sopiva

WordPress-nettisivujen hintaan voi vaikuttaa huomattavasti se, kuka sivut toteuttaa. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että jotkut suunnittelijat veloittavat työstään suurempaa tuntihintaa kuin toiset, mutta joidenkin tekijöiden käyttämät toteutustavat voivat myös vaatia paljon enemmän työtunteja kuin toisten.

Jos verkkosivujen suunnittelija on esimerkiksi erikoistunut suurille yrityksille tehtäviin luksus-verkkosivuihin, joissa kaikki suunnitellaan ja koodataan tyhjästä täysin uniikiksi kokonaisuudeksi, vaatii tällainen työskentelymetodi valtavasti aikaa ja vaivaa. Tämä taas näkyy sivuston hintalapussa.

Jos taas tekijä rakentaa verkkosivut valmiin julkaisualustan päälle, sivuston tekemisen työmäärä ja hinta jäävät huomattavasti pienemmiksi. WordPress-kotisivujen toteutukset kuuluvat tähän jälkimmäiseen kategoriaan.

Selvitä, tarjoaako tekijä kaikki tarvitsemasi palvelut

Yleensä kun yritys tarvitsee uudet nettisivut, ei kyse ole pelkästään sivuston teknisestä toteutuksesta, vaan todellisuudessa yritys tarvitsee myös erilaisia oheispalveluita.

Jokainen verkkosivu tarvitsee aina vähintään domainin (eli verkko-osoitteen) ja webhotellin, jotta sivusto ylipäätään on olemassa netissä. On yleensä paljon helpompaa, jos tämän sivuston ylläpidon saa hoidettua sivujen tekijän kautta, koska silloin tekijä pääsee tarvittaessa helposti tekemään erilaisia päivitys- tai korjaustöitä sivustolle.

Jotkin lisäpalvelut voivat tulla tarpeellisiksi jo WordPress-kotisivuja rakennettaessa. Esimerkiksi sivuston tekstisisällöt ovat kriittisen tärkeä elementti, jotka vaikuttavat olennaisesti sekä sivuston näkyvyyteen netissä että siihen, haluavatko sivuston kävijät ottaa yritykseen yhteyttä. Verkkosivujen teksteillä on myös suuri merkitys siihen, onko sivuilla käynti positiivinen kokemus kävijöille.

Jos siis yrittäjä ei itse ehdi tai osaa kirjoittaa sivuille kiinnostavia ja myyviä tekstejä, on tekstit syytä tilata sisällöntuotannon ammattilaiselta. Kannattaa siis pyrkiä valitsemaan kotisivuillesi tekijä, jolta saat myös sisällöntuotantopalvelun samalla.

Lisäksi yrittäjä saattaa tarvita myös osaavaa valokuvausapua sivujensa kuvien kanssa. Vaikka monilla verkkosivustoilla voidaan hyvin käyttää valmiita kuvapankkikuvia, monet yritykset voivat tarvita korkealaatuisia valokuvia henkilöstöstään, toimitiloistaan tai vaikkapa työnäytteistään. Tällöin ammattivalokuvaajan käyttö voi olla hyvin järkevä valinta. Osa verkkosivujen tekijöistä tarjoaa myös valokuvauspalvelua.

Samankaltaiset artikkelit