Ajokortin hankinta helpottuu – opetusauton vuokraus avaa uusia mahdollisuuksia

Haaveiletko omasta autosta ja vapaudesta liikkua minne haluat? Ajokortin hankinta on tärkeä etappi monen nuoren elämänvaiheessa. Mutta miten löytää aikaa ja rahaa ajoharjoitteluun? Opetusauton vuokraus tarjoaa joustavan ja edullisen ratkaisun, joka sopii kiireiseenkin arkeen.

Opetusauton vuokraus avaa mahdollisuuksia.

Ajoharjoittelu opetusautolla vai muulla tavalla?

Ajokortin hankintaan kuuluu aina pakollisena osana riittävä määrä ajoharjoittelua. Usein tämä harjoittelu tapahtuu autokoulun ajotunneilla, joita kuuluu tyypillisesti tietty määrä autokoulun kurssipaketteihin. Jos ajokortin hankkija huomaa tarvitsevansa lisää ajo-opetusta, joutuu hän ostamaan kalliita lisätunteja.

Koska ajotunnit voivat maksaa paljon ilman lisätuntejakin, yhä useammat haluavat nykyään suorittaa ajotunnit itse ilman autokoulun opettajaa. Tähän ei tarvita mitään muuta kuin tuttava, joka on hankkinut tarvittavan opetusluvan sekä auto, joka on varustettu sopivalla opetuspolkimella.

Opetuspolkimen voi asentaa omaan autoon, mutta sen hankkimisesta ja asentamisesta koituu kustannuksia, ja jotkut kokevat sen häiritsevän auton arkikäyttöä. Siksi monet haluavat tehdä ajoharjoittelun vuokratulla opetusautolla.

Miksi opetusauton vuokraus kannattaa?

Ajoharjoittelun suorittaminen vuokratulla opetusautolla tarjoaa monia etuja. Esittelemme tässä niistä tärkeimpiä:

1) Joustavat vuokrausaikataulut

Opetusauton voit vuokrata käyttöösi silloin, kun sitä tarvitset. Monet vuokrauspalvelut myös antavat sinun käyttää ostamasi tuntipaketit haluamasi suuruisissa osissa.

Tämä mahdollistaa joustavan harjoittelun, olipa kyseessä intensiivijakso ennen ajokoetta tai säännölliset harjoitteluhetket viikonloppuisin. Näin sinun on helppo harjoitella ajamista silloin, kun sinulle sopii.

2) Hyväkuntoiset autot

Vuokrattu opetusauto on usein uudempi ja paremmin varusteltu kuin oma autosi, ja vuokrayritys pitää niistä yleensä erinomaista huolta. Vuokra-autolla harjoitellessasi pääset siis nauttimaan ajamisesta viimeisimmillä turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksilla.

Vuokra-auton omistaja myös huolehtii auton huolloista, renkaiden vaihdoista ja muista huoltotehtävistä, joten et itse joudu murehtimaan näistä asioista.

3) Opetusauto on tarkoitettu ajoharjoitteluun

Opetusauton vuokrauksella varmistat, että käyttämäsi auto todella sopii ajoharjoitteluun. Opetusautosta löytyy jo valmiiksi tarvittava opetuspoljin ja mahdolliset muut lisävarusteet, ja todennäköisesti auton merkki ja malli on valittu sen mukaan, että se olisi mahdollisimman helppokäyttöinen aloittelijalle.

Jos ajamista sen sijaan harjoitellaan omalla autolla, johon on asennettu erillinen opetuspoljin, ei auto välttämättä ole lainkaan aloittelijaystävällinen. Jos poljin esimerkiksi asennetaan perheen katumaasturiin, voi aloittelijan olla hyvin vaikeaa ajaa sillä.

4) Opetusauton vuokraus on edullista

Opetusauton vuokraus tulee yleensä huomattavasti edullisemmaksi kuin autokoulun ajotunnit. Jos joudut ottamaan lisätunteja esimerkiksi ajokokeeseen harjoittelua tai ihan vain kertausta varten, tämä edullisuus vain korostuu.

Monesti opetusauton vuokraus voi tulla jopa edullisemmaksi, kuin omaan autoosi asennettu opetuspoljin. Tähän toki vaikuttaa ostamasi polkimen ja käyttämäsi asennuspalvelun hinta.

5) Vuokrattu opetusauto on käytännöllinen

Vuokrattu opetusauto on kätevä, koska voit varata ja noutaa sen käyttöösi aina kun tarvitset sitä ja palauttaa sen helposti ajotuntien jälkeen.

Kun teet ajoharjoittelun vuokra-autolla, omassa autossasi ei täydy olla opetuspoljinta viemässä tilaa pelkääjänpaikan jalkatilassa, joten oman autosi normaalikäyttö ei kärsi.

Mistä opetusauto vuokrataan?

Opetusauton vuokraus on Suomessa varsin uusi palvelu, joten kaikista kaupungeista sitä ei vielä ole saatavilla. Kannattaa siis aivan ensimmäiseksi selvittää, löytyykö omalta alueeltasi opetusautojen vuokraukseen erikoistunutta yritystä.

Sopivia vuokraamoja voit etsiä esimerkiksi Googlesta. Jos palvelu on saatavilla alueellasi, todennäköisesti sopivat yritykset löytyvät helposti pikaisella Googlehaulla.

Yhteenveto

Toivottavasti tämä artikkeli on avannut sinulle opetusauton vuokrauksen hyötyjä ja auttanut sinua päättämään, miten haluat itse suorittaa ajoharjoittelun.

Jos pidit tästä artikkelista, muista käydä sivuillamme säännöllisesti katsomassa uusimmat päivityksemme. Julkaisemme blogissamme jatkuvasti uutta kiinnostavaa sisältöä hyvin monenlaisista eri aiheista.

Samankaltaiset artikkelit