Hautajaiskukat: Kukkakaupan tärkeä rooli suruprosessissa

Kiimingin kukan ammattilaiset tietävät, että kukkakaupan rooli hautajaisten järjestämisessä on tärkeä, sillä kukat voivat olla tärkeä osa surevan ihmisen surutyötä. Suru ja menetys voivat tuntua ylivoimaisilta, mutta hautajaiskukat voivat auttaa tuomaan lohtua ja rauhoittamaan mieltä. Tässä artikkelissa tarkastelemme hautajaiskukkia ja niiden merkitystä, sekä kuinka kukkakaupat voivat auttaa surevia ihmisiä.

Hautajaiskukkien merkitys

Hautajaiskukilla on pitkä historia, jo antiikin ajoista lähtien. Kukkien symboliikka on tärkeä osa hautajaiskukkien valintaa. Esimerkiksi liljat symboloivat viattomuutta ja puhtautta, ruusut rakkautta ja ystävyyttä, ja neilikat muistuttavat rakkaan ihmisen muistoja. Hautajaiskukat voivat siis auttaa ilmaisemaan tunteita, joita on vaikea kuvata sanoilla.

Hautajaiskukkien merkitys on moninainen. Niillä voidaan osoittaa kunnioitusta vainajalle ja lohduttaa läheisiä surun keskellä. Hautajaiskukkien valinta ja niiden asettelu ovatkin tärkeitä tapoja ilmaista surua ja kunnioitusta vainajaa kohtaan. Kukilla voidaan myös tuoda esille vainajan elämänarvoja, esimerkiksi hänen harrastuksiaan tai suosikkivärejään.

Surukukat voivat olla myös tärkeä tapa osallistua suruun silloin, kun ei voi olla fyysisesti läsnä hautajaisissa. Ne voidaan toimittaa hautajaispaikalle tai omaisten kotiin ja niiden avulla voi osoittaa osanottonsa perheelle ja ystäville.

Erilaiset hautajaiskukat

Arkkulaite valitaan yleensä sopimaan vainajan persoonaan, kuten myös sen alla oleva arkku. Hautajaisvieraat puolestaan tuovat omat kukkalaitteensa ja laskevat ne arkulle siunaustilaisuudessa. Nämä laitteet jokainen saa valita sen mukaan, miten itse haluaa muistaa ja kunnioittaa edesmennyttä. Toisinaan hautajaisten järjestäjä saattaa pyytää läheisiä muistamaan vainajaa ainoastaan yhdellä kukalla ja tai jollain ennalta määrätyllä tavalla, mutta yleisimmin valinta jää hautajaisvieraalle.

Surusidonnassa yleisimpänä on hautajaiskukkalaite, jota käytetään arkun päälle laskettavana koristeena. Surusidonnassa voidaan käyttää kukkia, joilla on merkityksellinen symboliikka hautajaisiin liittyen, kuten esimerkiksi valkoisia liljoja, jotka symboloivat puhtautta ja viattomuutta.

Kukkaseppeleet ja -sydämet ovat myös suosittuja hautajaiskukkalaitteita. Niitä voidaan käyttää arkun päällä tai laskea kukkalaitteen tilalla. Usein näissä kukkalaitteissa käytetään erilaisia kukkalajeja, jotka luovat kauniin ja monivärisen kokonaisuuden.

Kranssit ovat hautajaiskukkalaitteita, jotka lasketaan usein arkun päälle tai hautakiven viereen. Kransseja on monenlaisia, mutta yleensä niissä käytetään yksivärisiä kukkia ja ne ovat usein pyöreän muotoisia. Kranssien värit vaihtelevat, mutta yleisimmin käytetään valkoisia tai punaisia kukkia.

Kukkavihot ovat monipuolisia ja käytännöllisiä hautajaiskukkalaitteita, joita voidaan käyttää monella eri tavalla. Kukkavihot sopivat esimerkiksi arkun päälle asetettavaksi. Vihoissa käytetään yleensä useita eri kukkalajeja, jotka luovat kauniin ja monivärisen kokonaisuuden.

Hautajaiskukkien valinta ja tilaaminen

Hautajaiskukkien valinta voi olla haastavaa surun keskellä. Kukkakaupat voivat auttaa valinnassa ja suositella sopivia kukkia. Yleisimmin hautajaiskukiksi valitaan kukkalaitteita, seppeleitä ja kukkakimppuja. Kimput ovat yleensä pieniä ja henkilökohtaisia, seppeleet ovat suurempia ja soveltuvat arkun päälle asetettavaksi, ja kukka-asetelmat ovat usein isompia ja soveltuvat haudalle laskettavaksi. Kukkakaupoissa on usein laaja valikoima erilaisia kukkia, joita voidaan käyttää surusidonnassa. 

Hautajaiskukkien valinnassa on vaikea mennä täysin pieleen. Valinnassa ei tarvitse pitäytyä tietyissä kukkalajeissa tai väreissä, vaan omasta kukkatervehdyksestä voi tehdä henkilökohtaisen. Tärkeintä on valita itsestä luontevalta tuntuvaa ja kukkia, jotka ilmentävät muistettavaa henkilöä. Hautajaiskukat ovat viimeinen tervehdys vainajalle ja siksi kukat kannattaakin valita sen mukaan, mitä niillä halutaan sanoa.  

Hautajaiskukkien tilaaminen kukkakaupoista on helppoa. Kukkakauppojen verkkosivuilta löytyy yleensä valikoima erilaisia kukka-asetelmia, ja niitä voi tilata suoraan verkkosivuilta. Yksilöllisempää asiakaspalvelua ja ammattilaisten apua saa kuitenkin parhaiten kukkakaupassa asioimalla.  

Hautajaiskukkien tilaaminen tapahtuu yleensä kukkakaupan kautta, joka voi usein hoitaa kukkien lisäksi myös niiden toimituksen hautajaispaikalle haluttaessa.

Samankaltaiset artikkelit