Kattopinnoitus Jyväskylä – viisi vaihetta onnistuneeseen pinnoitukseen 

Kattopinnoitus Jyväskylä suojaa talosi tärkeintä osaa eli kattoa vahingoittumiselta ja antaa sille todella pitkän iän. Kattopinnoitusta ei kannata mennä itse, vaan se kannattaa antaa ammattilaisten käsiin. Jyväskylässä on useita hyviä kattopinnoituspalveluja, jotka auttavat sinua kattosi hoitamisessa. 

Kattopinnoitus Jyväskylä

Kattopinnoituksen voi tehdä niin tiili- kuin pelikatolle. Koska kattotyypit ovat erilaiset, myös kattojen hoitaminen on erilaista. Ei täysin, mutta hieman, ja siksi on tiedettävä tarkkaan, onko oma katto tiiltä vai peltiä. Tämän luulisi olevan itsestäänselvyys, mutta kirjoitin nyt kuitenkin auki, jos vaikka joku ei oikeasti tätä tajunnut. Huumoria hieman.  

Peltikaton kattopinnoitus 

Tiilikaton kattopinnoituksen viisi pyhää askelta ovat seuraavat. Ensimmäisenä katto tarkastetaan läpikotaisin. Tämän hoitaa yleensä firman asiantuntijat ilmaiseksi, tai sitten osana palvelua. Tämä kannattaa selvittää. Samalla tarkastetaan katon ja aluskatteen kunnon sekä yläpohjan ja läpivientien toimivuuden. Tämän jälkeen katto pestään yllättävänkin huolellisesti. Se on tärkeää, jottei lopputulos mene aivan piloille. Pidä siis tämä mielessä. Oikeasti. Tiilikatolta poistetaan ällöttävät kasvustot, kuten sammal. Kaikki kasvusto ja lika tulee poistaa huolellisesti ja tehokkaasti. Pidä tästä huolta. Pesun jälkeen tarkastetaan, onko kaikki tiilet ehjiä ja jos ei ole vaihdetaan rikkinäiset uusiin. Ehjiä pitää kaikkien olla. Myös rännit puhdistetaan. 

Loput kasvustosta poistetaan poistoaineella, joka tuhoaa tiilten lomaan syntyneet juuristot. Niitä voi olla vietävän paljon ja siksi tällainen aine on tarpeen. Sen annetaan vaikuttaa tovi. Sitten päästään pinnoittamaan. Hiphei! Asiakkaalle parhaiten sopiva pinnoite aine levitetään kahteen kertaan, jotta se oikeasti tarttuu. Työn lopuksi jälki tarkastetaan ja vakuutellaan asiakas tyytyväiseksi. Yleensä tähän riittää hyvin tehty työ. Aivan lopuksi jäljet siivotaan.  

Peltikatto kattopinnoitus 

Myös peltikaton kattopinnoitus on viisivaiheinen. Vilkaistaanpa niitä.  

Taas alkuun katon kunto tarkastetaan ennen kun voidaan tehdä suunnitelmaa urakasta. Tämän jälkeen katto pestään todella huolellisesti. Peltikatot ovat yleensä maalattuja. Alkutoimenpiteisiin kuuluukin vanhan maalin poistaminen. Huonon maalin tunnistaa sen hilseilystä, rakoilusta ja halkeilusta. Peltikatto voi myös ruostua. Hoida nämä huolella ja varmista ettei katolla ole ollenkaan likaa enne kattopinnoitus työtä. Koska peltikatot ovat maalattuja kattoja, kuuluu pinnoitukseen myös maalaaminen. Ennen pinnoitteen laittamista katto pohjamaalataan halutulla värillä.

Pohjlamaali estää korroosiota, joka tarkoittaa syöpymistä. Pohjamaali on siksi erittäin tärkeää saada paikoilleen. Maalauksen jälkeen laitetaan itse pinnoite. Laadukkaat ammattilaisten käyttämät pinnoitteet antavat katolle suojan vahinkoja vastaan. Pinnoite pruukataan laittaa kaksi kertaa, jotta se kiinnittyisi todella hyvin peltikattoon. Kerran jos laittaa niin voi olla ettei riitä. Lopuksi vielä työ tarkastetaan ja paikkaillaan mikäli tarve. Hyvin toteutetun työn huomaa kyllä heti.  

Varo liukkaita kattoja – Kattopinnoitus Jyväskylä

Katot voivat olla liukkaita ja jyrkkiä. Siksi ei kannata lähteä kiipeilemään omin päin, koska putoaminen voi aiheuttaa loukkaantumisen. Turvavarusteet ovat välttämättömät ja ammattilaisilta ne löytyvät. Siksi on hyvä hoitaa kattopinnoitus ammattilaisten kautta. Keski-Suomessa on paljon erilaisia palveluita tarjolla eli valinnanvaraa on. Silti täytyy olla huolellinen, ettei kuvaannollisesti putoa palveluntarjoajan valinnassa katolta.  

Samankaltaiset artikkelit