Bitcoin lompakoiden vertailu

Hankkiessasi itsellesi kryptovaluuttaa tarvitset aina lompakon niiden säilyttämiseen. Bitcoin lompakkoa voi verrata pankkitiliin, sillä onhan rahasi aina oltava myös jollain yksilöidyllä pankkitilillä. Kryptovaluutojen maailmassa bitcoin lompakko voi olla esimerkiksi kännykässä oleva mobiiliappi, online-palvelu tai vaikka tietokoneelle asennettu ohjelmisto. Kryptovaluutta lompakoita on paljon erilaisia ja valitessasi omaasi kannattaa tutustua useampiin eri lompakoihin. Tässä blogissa vertailemme yleisimpiä bitcoin lompakoita.

Coinmotion

Coinmotion on suomalaisten suosima palvelu sillä se on suomenkielinen palvelu. Coinmotionissa voit säilyttää bitcoineja sekä käydä niillä kauppaa vuorokauden ympäri. Tiliä avatessasi tunnistaudut pankkitunnuksilla, jonka jälkeen voit siirtää rahaa palveluun ja käydä kauppaa bitcoineilla. Ostaessa ja myydessä kryptovaluuttaa coinmotionin kautta välityspalkkio on 1-2%, toisaalta sivustolle liittyminen on täysin ilmaista. Kokonaisuudessaan Coinmotion tarjoaa erittäin helpon ja nopean tavan tehdä kauppaa kryptoilla.

Coinmotion toimii online-lompakkona eli se on hieman pörssin kaltainen vaihtoehto. Coinmotion palvelun omistaa Prasos OY. He ovat saaneet maksutoimiluvan sekä rekisteröityneet virallisesti digitaalisten valuuttojen palveluntarjoajaksi, joten tämä lisää osaltaan luotettavuutta.

Coinbase

Coinbase vastaa pitkälti Coinmotionia ja on myös yksi suomalaisten suosimia bitcoin ostopaikkoja. Coinbasessa rekisteröityminen vaatii KYC-tunnistautumisen, jonka jälkeen voit siirtää varoja tilillesi. Rahojen siirto on helppoa ja ne näkyvät tililläsi jo muutamassa päivässä. Kaupankäynti kryptovaluutalla käy erillisellä kryptovaluuttapörssillä Binancessa. Binance on tällä hetkellä maailman johtava kryptovaluuttojen pörssi. Coinbase tarjoaa kryptojen siirtoa tiedettävästi 1,49% välityspalkkiolla.

Rahaa tallettaessa Coinbaseen vaihdat eurosi Bitcoineiksi. Kauppapaikalla siirrät Bitcoinisi Binanceen ja voit ostaa Bitcoineillasi muita kryptovaluuttoja. Kaupankäyntien jälkeen siirrät taas Bitcoinisi takaisin Coinbase tilille.

Exodus

Exoduson toimii Desktop- tai mobiililompakkona. Ne eivät eroa ns. onlinelompakosta juuri millään tavalla ja hallinnoit krytovaluuttaasi internetin kautta. Suurin ero onlinelompakkoon on kuitenkin turvallisuudessa. Exodus antaa käyttäjille privaattiavaimen, joten se ei ole hallussa kolmansilla osapuolilla. Privaattiavainta säilytät omalla tietokoneella tai puhelimessa. Tämä lisää kryptovaluuttojen turvallisuutta, mutta toisaalta jos hukkaat puhelimesi jossa avain on, niin voit pahimmassa tapauksessa menettää kaikki kryptovaluuttasi

Exodus lompakko on melko helppokäyttöinen ja kryptojen siirto kaupankäyntialustalle ja takaisin käy näppärästi. Exodus on mahdollista saada myös puhelimeen sovelluksena. Kokonaisuudessaan desktop- tai mobiililompakko on hieman online-palvelua turvallisempi vaihtoehto etenkin kun krytovaluuttasi määrä alkaa kasvaa.

Ledger Nano X

Ledger Nano X on hardware-lompakko. Tämä siis tarkoittaa, että käytyäsi kauppaa bitcoineilla siirrät ne erilliselle laitteelle. Laite muistuttaa pitkälti USB-muistitikkua. Erillinen laite on täysin turvassa hakkeroijilta ja muilta haittaohjelmilta. Kaupankäynti tapahtuu erillisen ohjelman kautta, joka tulee asentaa tietokoneelle. Tämän jälkeen laite yhdistetään koneeseen ja sieltä voi siirtää haluamansa määrän valuuttaa kaupankäyntiä varten. Siirtäessä bitcoineja kaupankäyntialustalle, laitteen suojana on PIN-koodi. Harware-lompakot ovat täysin suojassa hakkeroijilta ja siksi ne ovatkin ammattimaisesti sijoittavien suosiossa. Tällaiset lompakot maksavat keskimäärin 50-150 euroa, joten sen hankintaa kannattaa miettiä portfoliosi kasvaessa.

Hardware-lompakoiden ongelma piilee niiden pienessä koossa ja siinä, että laitteen voi kadottaa. Ohjelmistoa asentaessa saat kuitenkin erillisen palautusavaimen laitteen hukkumisen varalle. Palautusavainta tulee kuitenkin säilyttää erittäin turvallisessa paikassa. Palautusavaimen avulla kuka tahansa voi päästä käsiksi kryptovaluuttoihisi.